Blogd mei 2018

Dit is de verzameling blogs m.b.t. mijn training, uitrusting en planning van mijn 2018 camino’s in de maand mei.

07-05-2018:

Ja, de laatste volle week voor mijn start was er eentje van zeer weinig kilometers. Hoe wel het weer niet verkeerd was, toch zo goed als geen kilometers gemaakt. Dus ook weinig te schrijven, behalve dat de vertrekdatum aanstaande is. Moet ik nog vermelden dat ik slechts 25,7 kilometer gewandeld, heb? Ach ik doe het gewoon, slechts 25,7 kilometer.

10-05-2018:

Daar staat ie dan. De volle backpack voor mijn pelgrimstocht is niet licht en hopenlijk niet te zwaar. Er zijn wat zaakjes gewijzigd in de uitrusting. Geen slaapzak maar een lakenzak, geen jas en fleece vest, slechts alleen de jas, mijn cpap laat ik ook thuis. Maar krijg het gevoel dat er andere spullen voor in de plaats zijn gekomen. In ieder geval een drinkfles waar anderhalve liter in kan, geen camelbag, is lastiger schoon te maken. Nog 1 nacht slapen en het avontuur begint.

11-05-2018:

De eerste dag van mijn Camino is de treinreis naar Lourdes. Een reis die op 21 januari reeds geboekt is. Het zou spannend kunnen worden, want begin april kondigen de Franse vakbonden stakingen aan voor het treinpersoneel. Ze gaan 3 maanden lang een stakingspatroon volgen. Eerst 2 dagen staken en dan 3 dagen werken. Zodra het bekend werd even de stakingskalender bekeken. Het zag er gunstig uit. Maar je weet nooit hoe het gaat uitpakken. De bonden zijn net katten die in het nauw gedreven vreemde sprongen kunnen maken. De dag voor vertrek geen vreemde berichten op de site gezien, gunstig teken. Maar toch slaap je dan nog niet lekker. Ik wil gewoon zeker weten dat alles goed gaat, geen stakingen, voor niemand meer, maar ja. Nu bijna 4 maanden later zit ik op het stuk van Parijs naar Lourdes dit te schrijven. Ik denk dat het inderdaad loslaten is en je overgeven. Sint Jacobus zal je helpen. Zal dit dan de eerste keer zijn dat hij naast me meegaat? Lopend van Gare dus Nord naar Gare Montparnasse gegaan en onderweg even de Tour Saint Jacques bezocht. Met slechts een half uur vertraging aangekomen in Lourdes. Stap 1 is gezet.