Blogd april 2018

Dit is de verzameling blogs m.b.t. mijn training, uitrusting en planning van mijn 2018 camino’s in de maand april.

03-04-2018:

Zoals reeds eerder vermeld werd dit het weekend met de langste trainingsafstand: 40 kilometer met volle backpack. Het weer zat mee, slechts aan het eind wat druppels regen. De temperatuur was de hele dag goed. De stemming was overal goed. Het lopen ging bijna vanzelf. De dag erna een klein beetje spierpijn en stijf, maar niet zo erg als ik verwacht had. Mijn persoonlijke gewicht is dit jaar met 13 kilo afgenomen. Misschien nog 1 of 2 kilo voordat ik aan mijn tocht begin, dan loop ik straks met backpack nog lichter dan met kerstmis 2017, zonder backpack. De totale wandelafstand deze week slechts 51 kilometer, waarvan dus 39 op 1 dag. Vanaf april begint in Frankrijk een stakingsgolf die 3 maanden gaat duren. Diverse staatsbedrijven moeten geprivatiseerd worden, is het doel van de nieuwe regering van president Macron. Maar de werknemers en bonden zijn het er niet mee eens. Zij gaan staken in een bepaald “ritme”. 2 dagen staken 3 dagen werken!!!! De Franse spoorwegen, de busmaatschappijen en alle andere openbaar vervoersbedrijven doen in feite mee. Dit kan voor mij gevolgen hebben, want ik reis per Thalys en TGV van Luik naar Lourdes, via Parijs. Spannende tijden breken dus aan. Gelukkig heb ik al via-via een subsite gevonden waar de voorlopige “stakingsplanning” op staat. Geeft natuurlijk geen garantie voor de toekomst. In het schema dat nu begonnen is, valt mijn reisdag niet op een stakingsdag.

09-04-2018:

Eigenlijk mag ik dit helemaal niet noteren. Ik mag helemaal niet schrijven over een trainingsweek. Deze week dus niets extra’s gedaan. Mag ik het dan wel noteren? Ja, voor het nageslacht dan maar. Ik heb verzaakt om te wandelen deze week. En het was nog wel zo’n mooi weekend. Ik had kunnen trainen met een mooi zonnetje en een mooie temperatuur, maar ja, even geen zin. Dat betekent slechts 24 kilometer deze week. Foei…… Ik denk dat ik mijn kleding compleet heb. Iets wat ik al had en dingen die ik nieuw heb gekocht. Hier volgt een lijstje met de spullen die ik kan aandoen. De overige spullen zijn nog niet helemaal compleet, maar we komen er wel. * Softcel jas met capuchon (los te koppelen) * Grote poncho (gaat ook over backpack heen) * Fleece-vest * 2 afrits broeken * 3 onderbroeken * 3 onder t-shirts * 2 shirts lange mouwen * 2 shirts korte mouwen * 1 polo shirt * 3 paar sokken * 2 bandana’s * 1 hoed *. Later deze week zal ik, als ik zin en tijd heb, alles eens op de weegschaal leggen.

15-04-2018:

Zo nu mag ik eigenlijk weer een beetje schrijven dat ik getraind heb. Maar dan ook maar 1 dag, vandaag zondag. De overige dagen bijna geen kilometers gemaakt. Het week totaal is bijna 41. In ieder geval 17 meer dan vorige week. Deze week behoorlijk wat last van hooikoorts. Heb hierover ook een vraag gesteld in de Santiago-Facebook groep. Ik hoop dat tijdens mijn wandelingen op de Camino de hooikoorts achterwege blijft, andere omgeving doet normaliter goed. Ook vorig jaar in de U.K. en Ierland geen last gehad. Ook de reacties op mijn vraag geven hetzelfde beeld.

20-04-2018:

Zo even de moeite genomen om even snel mijn uitrusting te wegen. Als ik in Adamskostuum ernaar zou kijken, dan weegt alles samen: bijna 17 kilo!!!!!!!!! Op bovenstaande afbeelding ontbreken mijn wandelschoenen, lichte schoenen en rugzak. Ik kijk niet helemaal in mijn Adamskostuum hiernaar….. 😉 Als ik kleding draag dan zal de bepakking met minimaal 2,1 kilo zijn afgenomen, misschien nog wel iets meer, ligt eraan of ik meer laagjes moet aandoen. Waar zou ik nog wat gewicht kunnen besparen? Ooh ja, ik ben een man, dus ik neem zo wie zo te veel mee. Ik ben een laagjes man mbt shirts en ik wil niet iedere avond mijn handwasje doen. Fleece vest en soft-cell jas, een beetje te veel? Dan zou ik er 1 kunnen thuis laten, maar welke? En wellicht komt er nog iets kleins bij…. Maar ik ben dit jaar, ik ga er even van uit dat ik de resterende 3 weken nog 1,5 kilo afval, 15 kilo lichter geworden. 17 k – 15 k = 2 kilogram…… Plus 2,5 kilogram water en voedsel…. Dan is mijn totale wandel gewicht slechts 4,5 kilo…..!?!?!?!

22-04-2018:

Het gaat nu wel erg hard. Week 16 voorbij betekent dat week 19 niet meer ver weg is. Deze week zonder backpack gelopen, last van hooikoorts en mijn spullen op de weegschaal gelegd. Wat heeft dit allemaal met de trainingsweek te maken? Eigenlijk heel weinig maar het zijn er wat meer worden voor min blog….. Het zijn er 43 geworden, kilo’s bedoel ik. En mijn persoonlijke gewicht is ook weer iets afgenomen. In de 16 werken van dit jaar ben ik er 14 kilo’s kwijt geraakt.

29-04-2018:

Dit was dus de op een na laatste trainingsweek voordat de reis gaat beginnen. Een week met slenteren door Maastricht, op Koningsdag, en een tochtje van Schoonbron, bij Schin op Geul, naar huis. Natuurlijk ook de korte stukjes met de hond niet te vergeten. Koningsdag was voor de verandering eens mooi weer, voorgaande jaren viel het wat tegen. En vandaag begonnen met een kaarsje opsteken in Wittem, nog een stukje richting huis laten brengen vanwege de regen, maar dan toch in Schoonbron laten afzetten om de wandeling te beginnen. Moeten namelijk niet verwachten dat weer altijd goed weer hebben tijdens mijn tocht. Dus ook even de poncho getest over de packpack. Toch nog 53 kilometer afgelegd deze week.