Blogd maart 2018

Dit is de verzameling blogs m.b.t. mijn training, uitrusting en planning van mijn 2018 camino’s in de maand maart.

05-03-2018:

Zo, na 4 weekenden wandelen is de Camino aan het Wad voor ons afgelopen. Zaterdag was de laatste dag van Weert naar Maarheeze, alwaar de Bourdon werd overgedragen aan de volgende regio. Op de 7 wandeldagen van Eijsden naar Maarheeze hebben we 119 km afgelegd. Aangezien het weekend slechts 1 wandeldag bevatte, is het totaal aantal kilometers van de afgelopen slechts 37,7 km.

14-03-2018:

Ik moet mij schamen en wel om 2 redenen:

  1. Ik ben veel te laat met mijn berichtje over de trainingsweek
  2. De kilometers die ik in week 10 heb afgelegd, zeer ondermaats.

Ja, dat komt er nu van als je tijd te kort komt. Dan schiet de training op werkdagen erbij in. Ook nu de Camino aan het Wad door Limburg afgelopen is, zijn de weekend kilometers ook zwaar ondermaats. tevens moet ik uit eigen belang vermelden dat ik wel al 3 weken met een zeer ernstige verkoudheid rondloop die maar niet wil ophouden. Al met al, ik schrijf geen leugens, slechts 20 kilometer afgelegd. Laten we hopen dat het er in week 11 meer zijn. En als de vooruitzichten goed blijven zal de week waarin Pasen valt ook weer wat hoger zijn.

21-03-2018:

Zo, nu gaat het hard. Nee niet qua kilometers of de snelheid van mijn wandelingen, maar de tijd dat mijn vertrekdatum in zicht komt. Die trainingskilometers hebben hun hoogtepunt wel bereikt denk ik. Afgelopen week gelukkig op de zaterdag, toen het weer zo’n lage gevoelstemperatuur was, een mooie wandeling gemaakt, uitgezet door de wandelmentoren. We waren met een groep van 25 wandelaars, allemaal met backpack, er liepen zelfs 2 mee die een “aanhangertje” mee trokken. Het was ijzig koud, maar de afstand van van 16 kilometer was het waard. En dan op zondag naar de landelijke pelgrimsmis in Roermond geweest. Ook een mooie ervaring om die te mogen meemaken. Na de mis werden alle aangemelde pelgrims naar voren geroepen om vervolgens allen tezamen de pelgrimszegen te mogen ontvangen. Na afloop nog een kopje koffie, met vlaai mogen nuttigen. Het waren slechts 41 kilometer de afgelopen week, een afstand die ik op Paaszaterdag op 1 dag probeer af te leggen, met rugzak. Dat is de ultieme lange afstand test. Mocht ik op mijn Camino eens een dag dit moeten afleggen, om welke reden dan ook, dan weet ik in ieder geval hoe ik mij op de avond en de dag erna zal voelen. Hoop in ieder geval dat dit niet hoeft te gebeuren.

28-03-2018:

Helaas , deze week weinig te melden, weer weinig kilometers gemaakt, maar ja, je moet het ook straks op je af laten komen. Je kunt nu wel alle dagen +20 kilometer lopen, of in de weekenden grote afstanden afleggen, wil dit nog niet betekenen dat het straks super goed gaat. Ik verwacht dat de omgeving, weertypes en het grote onbekende veel grotere impact gaan geven op mijn wandel gedrag. Deze week dus slechts 32 kilometer.